VAŽNE ODLUKE SA SASTANKA SPORTSKE KOMISIJE BS PGŽ

VAŽNE ODLUKE SA SASTANKA SPORTSKE KOMISIJE BS PGŽ

Sportska komisija BS PGŽ sastala se dana 11.05.2023. te, između ostalog, donesla sljedeće Odluke:

1.)   U slučaju da Zbor sudaca BS PGŽ odnosno ovlaštene osobe koje delegiraju suce za prvenstvene utakmice pod ingerencijom BS PGŽ, nemaju na raspolaganju da na susret pošalju ovlaštenu osobu za vođenje susreta odnosno suca,  Povjerenik lige obavijestiti će voditelje oba dva kluba da se njihov susret, zbog nemogućnosti pronalaska slobodnog suca za sam susret, neće igrati u redovnom terminu.

Klubovima se tada dopušta de se međusobno sami dogovore dali će susret odigrati dan ranije (petak u 18 sati) ili dan kasnije (nedjelja u 10 sati) od datuma koji je predviđen kalendarom natjecanja uz obavezno javljanje Povjereniku lige o svojoj odluci.

Ukoliko se klubovi NE MOGU  samostalno dogovoriti o novom terminu odigravanja utakmice, kako je prije navedeno, krajnju i konačno odluku o odigravanju utakmice odrediti će Povjerenik lige. Odluka stupa na snagu dana 15.05.2023.

Objašnjenje odluke:

S obzirom na situaciju koja se dogodila na utakmici BK „Sv. Jakov 2" i BK „Križišće", kada je ekipa BK „Sv. Jakov 2" odbila igrati susret bez suca, SK BS PGŽ donijela je odluku da se susreti bez sudaca više NE SMIJU igrati kako se ne bi ponovila ista situacija.


2.) Započevši sa sezonom 2023./2024. susreti 3. županijske lige (ISTOK i ZAPAD) igrati će se NEDJELJOM u 15 sati.

Objašnjenje odluke:

SK HBS-a je donijela odluku da 1. HBL sjever od sezone 2023./24. igra svoje susrete u zimskom periodu (identično kao i  Super liga). Također, odlučeno je da 2. HBL Istra-Primorje umjesto dugogodišnje prakse da svoje utakmica igra nedjeljom, u sljedećoj sezoni igra subotom.

Zbog toga, nastaju određeni problemi u susretima koji se igraju u proljeće/jesen u našoj županiji, jer bi se po sadašnjem sistemu subotom igralo čak 5 liga (2. HBL Istra-Primorje, dvije 2. županijske i dvije 3. županijske lige) dok bi nedjeljom igrala samo 1. županijska liga, odnosno samo 5 utakmica.

S obzirom da to nije prihvatljivo iz razloga nedovoljnog broja sudaca za delegiranje na sve spomenute prvenstvene utakmice koje bi se trebale odigravati u istom danu, donesena je prije navedena odluka.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više