U Marčeljima održan tradicionalni boćarski turnir u sklopu Marčejskog dana

U Marčeljima održan tradicionalni boćarski turnir  u sklopu Marčejskog dana
U subotu 15. lipnja 2024. u organizaciji Boćarskog kluba Marčelji održan je boćarski turnir u sklopu manifestacije Marčejski dan.
Dobrodošlicu natjecateljima uputili su Robert Antonić i Vladimir Kanić iz Boćarskog kluba Marčelji te su istaknuli da je ovaj tradicionalni turnir uz sportski karakter ujedno i lijepi primjer prijateljstva koje njeguju sudionici i veliki broj gostiju koji se okupljaju na boćarskom turniru u Marčeljima. Brojni mještani i ljubitelji boćanja, zajedno s gostima natjecateljima iz osam boćarskih klubova, pratili su turnir u disciplini trojke. Pobjednik turnira je Boćarski klub Sveti Rok iz Klane, dok su drugo mjesto zauzeli Boćarski klub Halubjan iz Viškova, a treće Boćarski klub Studena (ž) iz Studene.
Na turniru su nastupili boćarski klubovi Halubjan, Lovor Pobri, Studena, Sveti Rok Klana, Punat, Kastav, Rubeši uz domaćina Boćarski klub Marčelji.  Posebno veseli veći broj mladih natjecatelja u gotovo svim ekipama.
Boćarski klub Marčelji ima osamdesetak članova od kojih je dvadeset aktivnih boćara, a od toga je gotovo polovica kadeta i juniora, stoga nam je želja da ovaj turnir postane međunarodni te da već sljedeće godine pozovemo boćare i boćarice iz drugih zemalja, naglasio je voditelj turnira Daniel Simčić.