Tonejc i Janžić obranili prošlogodišnji naslov

Tonejc i Janžić obranili prošlogodišnji naslov

„Boće Open Klana", najveći turnir ovog tipa u našoj županiji koji od 1996. godine organizira Boćarski klub "Sv. Rok” Klana, započeo je u petak 19.07. s 13. izdanjem juniorskog dijela turnira, a nastavio se u subotu s 27. izdanjem seniorskim natjecanjem muških ekipa te zaključio u nedjelju s 15. izdanjem natjecanja u ženskoj kategoriji parova i finalnim natjecanjem muškog i ženskog dijela. Prijavljeno je bilo 29 parova u juniorskoj kategoriji, gdje je nastupila muška i ženska boćarska reprezentacija do 18 godina. U muškom seniorskom dijelu turnira zaprimljeno je 55 prijava te 14 prijava za ženski seniorski turnir. Na turniru su nastupili natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, pa čak i Turske. Turnir su otvorili glavna tajnica Zajednica sportova PGŽ Katja Luketić i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

Pobjednici 13. izdanja juniorskog turnira Klana Open 2024 su članovi kluba Sv.Rok-Klana, David Pekar i Andrej Molek, koji su u finalu slavili nad slovenskim parom Trobec-Bogataj. Treće mjesto osvojili su hrvatski reprezentativci Adrian Šipek i Ivan Načinović dok su četvrto mjesto zauzeli također mladi hrvatski reprezentativci Luka Tomić i Petar Saftić.

U standardnom terminu, u subotu u 13:30 započeo je seniorski turnir. Kroz subotu popodne odigravalo se razigravanje kroz skupine. Osim u Klani turnir se odigravao i u obližnjim boćarskim terenima u Studeni, Škalnici, Zametu i Marinićima. Nakon odrađenih susreta po skupinama, uslijedio je prvi i posljednji knock-out za taj dan, kako bi se dobilo 16 parova koji nastavljaju natjecanje u drugom danu. Nedjeljni program započeo je susretima osmine finale.

U polufinalu su se međusobno susreli prošlogodišnji pobjednici turnira Davor Janžić – Dejan Tonejc te istarski dvojac Mario Percan –  Goran Percan, a pobjedom od 13:5 Janžić i Tonejc odlaze u finale. U drugom polufinalu sastali su se hrvatsko-slovenski dvojac Davor Jelovica - Marko Jagodnik te slovenski par Urdih – Margan. Pobjedu od 10:2 i prolaz u finale ostvarili su Jelovica i Jagodnik.

U samom finalu slovenski reprezentativni dvojac dolazi do obrane naslova rezultatom 13:6. Svakako treba spomenuti da je Tonejcu ovo sedmi uzastopni osvojeni turnir, dok je Janžiću ovogodišnji naslov jubilarni deseti od kad nastupa u Klani.

Najuspješnije u ženskoj konkurenciji bile su slovenske boćarice Eneja Ozbič-Primc i Mia Žigman . One su u vrlo zanimljivom i napetom do samog kraja finalu doslovno s zadnjom, ukoštanom boćom pobijedile domaći par iz redova „Kastva" Dolores Vlaše i Valentinu Jugo s 12:11. Treće mjesto osvojile su par Nives Jelovica i Tadeja Petrič dok su četvrto mjesto osvojile slovensko-turski par Polona Premru i Buket Oztürk.

Događaj se organizirao pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Općine Klana i Hrvatskog boćarskog saveza, ali održavanju ovog natjecanja doprinijeli su i mnogobrojni sponzori kojima se organizatori velikodušno zahvaljuju.

Rezultate završnice muškog turnira možete preuzeti OVDJE

Rezultate završnice ženskog turnira možete preuzeti OVDJE

Rezultate završnice juniorskog turnira možete preuzeti OVDJE

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više