Svjetsko prvenstvo Rumilly - 3. dan

Dan je super započeo za Hrvatsku reprezentaciju. Odličnu polufinalnu štafetu odradile su Carrolina Bajrić i Ria Vojković koje su sa 46:41 pobijedile Slovenke Petrič i Volčinu, te tako izborile drugo povijesno finale za žensko boćanje u štafeti. Koliko je to dobar rezultat najbolje govori podatak da državni rekord drže upravo Carrolina i Ria sa 47 pogodaka. U subotnjem finalu čeka ih štafeta domaćina Francuske Armanet i Barazzutti koja je u drugom polufinalu bila bolja od Kine sa 48:46.
I u drugom susretu protiv Hrvatske, Tadeja Petrič nije bila uspješna. Nakon poraza u štafeti, uslijedio je poraz i u repasažu mješovitog kruga kamo su nju i Dejana Tonejca "uništili" Nives Jelovica i Marin Ćubela pobjedom od 31:23. Tim rezultatom su Nives i Marin poboljšali najbolji rezultat natjecanja, kojega su sa 27 punata držali upravo njih dva, te izborili plasman u četvrtfinale. Ždrijeb naše reprezentativce nakon "skupine smrti" nije mazio ni u četvrtfinalu, već ima je za protivnike dodijelio aktualne viceprvake svijeta u mješovitom paru, Talijane Carlin i Grattapagliu. Najlošija izvedba našeg reprezentativnog dvojca na ovom natjecanju i poraz od 19:21 značila je i oproštaj od borbe za medalje.
Uslijedila je druga serija preciznog izbijanja u kome je Nives Jelovica ostvarila rezultat od 20 punata, što joj je u zbroju serija od 41 punta donijelo drugo mjesto u kvalifikacijama. Prvo plasirana je bila Basei iz Italije koja je u zbroju imala također 41 punat al je imala bolju pojedinačnu seriju (17+24). I u preciznom je Jelovica imala dupli današnji program, tako da je morala odraditi i seriju četvrtfinala. Smogla je snage nakon poraza u mješovitom krugu da odraditi još jednu odličnu seriju te sa najboljim rezultatom dosadašnjeg dijela natjecanja od 28 punata uspjela izboriti medalju protiv Kineskinje Zhang koja je pogodila samo 3 punta. U polufinalu ju čeka aktualna prvakinja svijeta u ovoj disciplini Turkinja B.Ozturk koja je u polufinalu napravila 14 poena.
Ria Vojković je izborila i treću svoju medalju na ovom prvenstvo. Nakon dvije medalje u štafetnom izbijanju, treća je došla u pojedinačnom u polufinalu protiv Švicarke Rod pobjedom od 13:4. U polufinalu ju čeka Nataša Antonjak iz Srbije.
Svoj put završili su Ria Vojković i Marino Milićević u miješanoj štafeti porazom u polufinalu od svjetskih rekorderi a Francuza Amar i Abelfa 48:55, te su osvojili brončanu medalju.
Za kraj dana igrani su parovi kamo su aktualne viceprvakinje svijeta Carrolina Bajrić i Nikol Belasić izborile polufinale i još jednu medalju sa velikog natjecanja. One su u četvrtfinalu uvjerljivo slavile protiv Švicarki Borgognon i Rode 13:2 te ih susret polufinala protiv Slovenije očekuje završnog dana natjecanja.