Proglašeni najbolji sportaši,ekipe i sportski djelatnici Grada Kastva u 2023.

Proglašeni najbolji sportaši,ekipe i sportski djelatnici Grada Kastva u 2023.

Nevia Zorić, članica Karate kluba Kastav, vrijedna i fokusirana sportašica od koje se mogu očekivati veliki sportski uspjesi u budućnosti, te Josip Meštrić, član Atletskog kluba Rika Kastav, jedan od najperspektivnijih mladih trkača Hrvatske, najbolja su sportašica i sportaš Grada Kastva za 2023. godinu.

U Boćarskom domu Slavko Stanić, u kojem je održan ovogodišnji izbor za sportaša godine jako se lijepo vidjelo da je Kastav zaista grad koji voli i potiče sport, svoje klubove i sportaše, naročito one najmlađe, ali i da godine sustavnog ulaganja u sportsku infrastrukturu praćene  kvalitetnim radom s najmlađima, moraju dati rezultata. Malo se koja sredina može pohvaliti takvim uspjesima, kakvima se iz godine u godinu hvali Kastav.

Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva, nagradu za izniman doprinos sportu u Kastvu uručio je Darku Jugu, jednom od osnivača Boćarskog kluba Rubeši, dugogodišnjem voditelju ekipe i boćaru zanesenost boćanjem i neiscrpni entuzijazam kojega su najzaslužniji da su radovi na uređenju dvostaznog boćališta u Rubešima okončani u rekordnom roku.

Najboljim sportskim kolektivom grada proglašeni su Tenis klub Kastav i Boćarski klub Kastav koji je dao najuspješnijeg mladog sportaša i najuspješniju mladu sportašicu, riječ je o Franu Kusturinu, državnom prvaku u disciplinama precizno i brzinsko izbijanje i najboljem hrvatskom igraču u konkurenciji do 12 godina, te Loreni Čolić, državnoj prvakinji u pojedinačnom klasičnom i najbolja hrvatska boćarici do 12 godina starosti.

 

Priznanje za darovite sportaše primili su sportaši Malonogometnog kluba Fantina, Ju-jitsu kluba Kastav, Plesnog kluba Gym Dance, Odbojkaškog kluba Kastav 1988, Karate kluba Kastav, Rukometnog kluba Kastav, Teniskog kluba Kastav, Košarkaškog klub Kastav, Boćarskog kluba Kastav (Marina Klarić, Anastazija Dujlović, Ema Jerčinović, Iris Čolić, Paola Jurjako, Petra Bukovac, Sandi Paoli, Alex Saršon, Eugen Milinković, Mauro Paoli, Frano Poropat, Antonio Žigulić), Školskog sportskog klub Zvirić, za plivanje – za osvojeno 1. mjesto u državi, kao i mladim školskim košarkašima, također državnim prvacima.

 

Osim mladih sportašica i sportaša, trenera, predstavnika klubova u Boćarskom domu okupili su se i brojni uzvanici, a nagrade su dijelili gradonačelnik Matej Mostarac, Bojan Marčić, predsjednik Odbora za sport i tehničku kulturu, uz asistenciju Mirana Lipovščaka, Tine Lukenda, Domagoja Badanjaka i Andree Veža, proslavljeni kastavski sportaši Sanja Popović, Valter Matošević i Andrej Prskalo, Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije i Mirela Smojver, predsjednica Gradskog vijeća Grada Kastva.

 

Izvor:

https:// https://www.novilist.hr

https://www.sportcom.hr

https://poduckun.net/foto

https://www.fiuman.hr

 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više