Prezentacija boćanja među osnovnoškolcima

Prezentacija boćanja među osnovnoškolcima

Boćarski savez Primorsko-goranske županije nastavlja s prezentacijom i edukacijom boćarskog sporta putem manifestacije "Moji prvi koraci u boćanju", sve u svrhu popularizacije boćanja među mladima. Sama manifestacija sufinancirana je sredstvima Primorsko-goranske županije.

Tijekom travnja i svibnja održane su dvije prezentacije koje su okupile preko 150 djece.

Prva prezentacija održana je na boćalištu u sklopu SRC Platak kao dvodnevna manifestacija. Događanju su prisustvovali učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole "Fran Franković" iz Rijeke u velikom broju – preko 100 djece sudjelovalo je u prezentaciji tijekom dva dana. Prezentacije su se održavale u jutarnjim i popodnevnim satima, a vodili su ih Sandro Gulja, županijski instruktor boćanja i kineziolog, te trenerica boćanja Renata Ševerdija, uz pomoć demonstratora – mladih boćarica iz Ženskog boćarskog kluba "Drenova-Rijeka". Svim sudionicima uručene su i prigodni pehari i medalje te zahvalnice.

Druga prezentacija održana je na boćalištu u Lovranu, na kojoj su prisustvovali učenici Osnovne škole „Viktora Cara Emina" iz Lovrana. Djeca su odmjerila svoje vještine u osnovama boćarskog sporta kroz različite poligone i discipline prilagođene njihovom dobnom uzrastu. Prezentaciju su vodili Sandro Gulja i trenerica boćanja Nives Jelovica.

Cilj održavanja ove manifestacije je pružiti djeci priliku da istraže novi sport, razviju svoje vještine i steknu vrijedna iskustva kroz sudjelovanje u sportskim aktivnostima, te tako promiču zdrav način života i aktivno sudjelovanje među mladima.


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više