Milićević i Vojković osvojili drugo mjesto na turniru mješovitih štafeta

Milićević i Vojković osvojili drugo mjesto na turniru mješovitih štafeta

Nedaleko Toulousea u Francuskoj, u Parc Xeraco de Bruguières 7. i 8. rujna 2024. održalo se 6. izdanje najjačeg svjetskog turnira u mješovitim štafetama. Za hrvatsku reprezentaciju nastupili su Ria Vojković i Marino Milićević predvođeni seniorskim izbornikom Vjekoslavom Matetićem. Marino i Ria branili su naslov dvostrukih pobjednika osvojen u prethodne dvije godine.

Ukupno je nastupilo devet mix štafeta:

  1.    Ria VOJKOVIĆ & Marino MILIĆEVIĆ (CROATIA)

  2.    Marie GROLEAZ & Mathieu VERCHER (FRANCE)

  3.    Barbara BARTHET & Alexandre CHIRAT (SAINT-VULBAS - GUESTS)

  4.    Nathalie ALCARAZ & Patrick ALCARAZ (CRO LYON - INVITES)

  5.    Erika CANDOLINI & Ivan SOLIGON (ITALY)

  6.    Dounia AITOUTOUHEN & Yassine OUINAKSI (MOROC)

  7.    Sara EL MZAMZI EL ALOUI & Abdeljalil EL OUSTAFID (MOROCCO)

  8.    Eneja OZBIČ PRIMC & Urban HITI (SLOVENIA)

  9.    Buzket OZTURK & Mehmet CAN YAKIN (TURKEY)


Prvog dana trčale su se dvije kvalifikacijske serije koje su se zbrajale za poredak, a Marino i Ria su s rezultatima 48/57 i 45/56 te ukupno trećim rezultatom ušli u drugi dan natjecanja.

U drugi dan natjecanja prošlo je šest štafeta, a naši predstavnici su s rezultatom 49/56 izborili finale.

U finalu su hrvatski reprezentativci sa rezultatom 48/57 zauzeli drugo mjesto, a od njih su za samo jedan pogodak više s rezultatom 49/59 bolji bili dvostruki svjetski prvaci Francuzi Barbara Barthet i Alexandre Chirat koji su tako nakon 2019. po drugi puta osvojili turnir. Treće mjesto sa rezultatom 45/57 u finalu osvojili su također Francuzi Marie Groleaz i Matthieu Vercher.

Nakon finalne serije izbijanja ostali su "repovi" oko rezultata Barthet i Chirata koji su, a vidljivo je to i na video-snimci finala, imali 47 ispravnih pogodaka, no vodstvo natjecanja priznalo im je dva pogotka više zbog čega je upitno njihovo osvajanje turnira.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više