Marinići prvaci 1. HBL sjever

Marinići prvaci 1. HBL sjever
Boćari Marinića bez krivog koraka odradili su svoju ovogodišnju sezonu te se na ekspresan način vratili u Super ligu. Sezonu su završili sa svih 18 pobjeda te potvrdili da su ove sezone bili najkompletnija ekipe 1. HBL sjever. Iako se je očekivala velika borba za prvo mjesto između Marinića i najtrofejnijeg kluba naše županije riječkog Vargona, prvenstvo je praktički bilo odlučeno već u 10. kolo, kada su Marinići po drugi put u sezoni pobijedili Vargon te im pobjegli na velikih 9 bodova prednosti. Do kraja prvenstva se je ta prednost još i povećala pa konačna razlika na kraju natjecanja iznosi čak 15 bodova. Marinići su tim rezultatom izborili povratak u najkvalitetniji ligački rang natjecanja, Super ligu, te će naša županije dogodine imati dva predstavnika, a uz Mariniće to će biti i BK Sv. Jakov.
Treba svakako spomenuti i pohvaliti i momčadi L. Radnik i Kukuljanovo koji su zauzimanjem četvrtog i petog mjesta uspjeli izboriti ostanak u ligi, što nažalost nije uspjelo Sv. Rok Klani, Gornjem Kraju Ladvić, Lovranu i Podhumu, koji će preseliti u rang niže.
Za ekipu Marinića u sezoni 2022./23. nastupali su kapetan Luka Kukuljan, Paulo Flego, Siniša Juretić, Danijel Kovačević, Zvonko Hlaj, Milan Čirjak, Tomislav Dokozić, Boris Arnold, Ivica Vrbeta dok je ulogu voditelja vršio Vazmoslav Tibljaš.
Pahar i medalje prvacima podijelio je član IO HBS-a i predsjednik BS PGŽ Miljenko Butković.
 
Boćari Umaga trijufalno su završili ovogodišnji nastup u 2. HBL Istra Primorje te su se domogli naslova prvaka, što znači da će dogodine ponoviti svoj najveći klubski uspjeh te nastupati u drugom rangu natjecanja (1. HBL sjever). Zadnji put se je klub u tom rangu natjecanja natjecao u sezoni 2007. a od tada pa do danas su svake godine bili stabilan trećeligaš (prije 3. HBL IP, a zadnje dvije sezone pod imenom 2. HBL IP). 
S obzirom da su čak četiri kluba iz naše županije ispala iz 1. HBL sjever u niži rang, to je prouzročilo da iz ove lige ispada doslovce čak pola lige. Od naša četiri predstavnika u ovoj ligi, samo su boćari Krenovca uspjeli zadržati svoj ligaški status osvajanjem trećeg mjesta. Šestoplasirani Kastav je prvi ispod crte koja dijeli ekipe koje su ostale i one koje su ispale iz lige i to sa čak 31 osvojenim bodom i samo jednim manje od toga da i dogodine igraju državne lige. Kastvu se je ključnim pokazao poraz u predzadnjem kolu na gostovanju u Labinu kod posljednjeplasirane ekipe Rudar Labin. Već na polovici prvenstva bilo je vidljivo da će se Sloga i Lošinj 90 teško iščupati od početnih negativnih rezultata, te su oni u konačnici zauzeli 8 i 9 mjesto. To znači da Kastva, Sloga i Lošinj 90 sele u niži rang natjecanja, te će igrati 1. županijsku ligu u sezoni 2023./24., dok će Krenovac i dogodine igrati 2. HBL Istra Primorje. 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više