Majhane (miće) boćarice i boćari u akciji

Boćarski savez PGŽ, partner u Erasmus + SPORT projektu "Boccia, pljočka and bulin- Next generation TSG", u suradnji s Boćarskim klubom „Sv.Rok-Klana" organizirao je 4. izdanje manifestacije pod imenom „MAJHANE (MIĆE) BOĆARICE I BOĆARI U AKCIJI" za početnike odnosno za mlađe dobne kategorije do 15 godina (U-15) s područja P-G županije.

Natjecanje je bilo planirano da se održi na terenima BK "Sv.Rok”, Klana dana 30.05.2023. godine s početkom u 10 sati, no zbog vremenskih neprilika manifestacija se preselila u boćarsku dvoranu na Marinićima.

Događanju je prisustvovalo preko 50 mladih polaznika škola boćanja s područja Čavla, Škrljeva, Hreljina, Rijeke, Drenove, Kastva, Matulja, Lovrana i Klane, te selekcija OŠ „Čavle". Nazočnima su se prije početka natjecanja obratili Ivan Sušanj, potpredsjednik BS PGŽ i u ime organizatora, Franko Karlović.

Svi natjecatelji dobili su na poklon prigodnu majicu i medalju, a najbolji su dobili i pehar ovisno o uzrasnoj kategoriji.

Pehare i prigodne poklone dodijelili su predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke Renata Ševerdija i predsjednik BK „Sv.Rok-Klana" Herman Sušnik.

Natjecanje su vodili nacionalni suci i treneri boćanja Franko Karlović i Dragan Vlaše.

Pobjednici po kategorijama:

Do 8 godina:
            -najbolji koštador i izbijaČ – Thiago Milinović (ŠB Sv.Rok-Klana)

Od 8 do 10 godina:
            -najbolja koštadorka – Korina Klarić (ŠB Matulji)
            -najbolji izbijač – Berto Vozila  (ŠB Kastav)

Od 10 do 12 godina:
            -najbolja koštadorka - Lorena Čolić (ŠB Kastav)
            -najbolji izbijač – Zvonimir Pavletić (ŠB Vargon)

Od 12 do 15 godina:
            -najbolji koštador i izbijač – Fran Kusturin (ŠB Kastav)

Kompletne rezultate možete skinuti OVDJE