Lovranska Draga prvak 2. županijske boćarske lige - zapad

BK LOVRANSKA DRAGA sezona 2023/2024

Lovranska Draga prvak 2. županijske boćarske lige - zapad

Ekipa Lovranske Drage postala je prvakom 2. županijske boćarske lige - zapad. Naslov su proslavili pobjedom u zadnjem kolu na gostovanju u Opatiji, završivši prvenstvo s istim brojem bodova kao i BK Poljane.

Prema propozicijama natjecanja, u slučaju da dvije ekipe imaju isti broja bodova na kraju prvenstva, odlučuju njihovi međusobni susreti. U prvom dijelu prvenstva, ekipa Poljana je slavila kao domaćin rezultatom 12:10, dok je ekipa Lovranske Drage kao domaćin pobijedila Poljane s visokih 18:4. Unatoč tome što je ekipa Poljana cijelo prvenstvo bila favoriti, ekipa Lovranske Drage preuzela je prvo mjesto u predzadnjem kolu, nakon kiksa Poljana i poraza od Lignja.

Lovranska Draga završila je prvenstvo s deset pobjeda, jednim remijem i tri poraza. Zanimljivo je to što su sva tri poraza zabilježili u prvih četiri kola prvenstva, kada su dijelili posljednje mjesto u ligi s Opatijom i Mošćeničkom Dragom.

BS PGŽ čestita BK Lovranska Draga na osvajanju titule prvaka 2. županijske boćarske lige - zapad te im želi puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Pehare i medalje uručio je Aleksandar Korić, član Upravnog odbora BS PGŽ.

Sastav BK Lovranska Draga u sezoni 2023./2024.:

Zdenko Lazarić, Pino Mihalić, Dinko Sirotnjak, Maurizio Sirotnjak, Marijan Alkić, Josip Brumnjak, Nevio Lazarić, Marko Mihalić, Serđo Sirotnjak, Vojko Sirotnjak, Boris Kršanac, Ivan Trušnovec, Arsen Brumnjak, Željko Brumnjak, Dragan Gržin, Maurizio Gržin, Josip Kružić, Marinko Modrić, Veseljko Popeškić, Ervin Sirotnjak, Kristijan Sirotnjak, Sanjin Sirotnjak.