Kreće sezona 2024./2025.

Kreće sezona 2024./2025.

Vraćaju se boće na boćališta, kreće boćarska sezona 2024./2025. Na terene se jedino ne vraćaju klubovi Super i 1. Hrvatske boćarske lige (1.HBL) te Hrvatske ženske lige (HŽBL). Za sve ostale lige, ovog vikenda predviđen je start još jednog prvenstva.

U 2. HBL Istra-Primorje imamo jednog novajliju, a riječ je o Frankopanu. Momčad Frankopana po prvi puta igra državnu ligu, te ostaje za vidjet kako će se u tome snaći. Igrački kadar je nepromijenjen u odnosu na ekipu koja je osvojila naslov u 1. županijskoj ligi. Već u prvom kolu idu u goste još jednom debitantu u državnim ligama, ekipi Sošića. Ove sezone iz naše županije nastupa čak sedam klubova u ovoj ligi. Uz već spomenuti Frankopan, tu je i šest klubova koji su nastupali u ovom rangu i prošle godine, a to su: Zagon, Krenovac, Podhum, Lovran, Kastav i Gornji Kraj-Ladvić. Odličan potez napravili su u Zagonu dovođenjem iskusnog Nedeljka Tibljaša iz Lučkog Radnika te Miroslava Miheteca iz Gornjeg kraja, a potonji navedeni će u novom dresu debitirati baš protiv dojučerašnjih suigrača. Također se i od Krenovca može očekivati da se upetljaju u borbu za vrh s obzirom da će u narednoj sezoni zeleni dres nositi i Igor Linić koji je pristigao iz slovenskih Zabiča. Najprometnije od svih klubova bilo je u Kastvu gdje su stigla čak četiri igrača iz prošlogodišnjeg superligaša Vargona (sada BK Rijeka): tri Jakominića (Karlo, Fran i Ivica) te Karlo Vukelić. Iz kluba su otišli u Mariniće Stanko Demo i Milan Čirjak, u Halubjan na dvojnu registraciju Ivan Šokić, dok je Aleksandar Bradičić odlučio svoj boćarski put nastaviti u Sloveniji u ekipi Pivke. U ostalim drugoligaškim klubovima nije bilo značajnih transfera, osim što je Podhum ostao bez Matije Valenčića koji će svoje školovanje nastaviti u Zagrebu, te će u sljedećoj sezoni biti igrač najtrofejnijeg našeg kluba, Zrinjevca.

U 1.županijskoj ligi je najveća promjena ta da nema više ekipe Brajde, koja nije registrirala ekipu za ovu natjecateljsku sezonu. Zaista žalosti da je do toga došlo, kad znamo da je Brajda, ne tako davne, 2010. godine igrala prvu ligu (današnju Super ligu) protiv najboljih hrvatskih klubova. Tako da su prošlogodišnji igrači Brajde Kristijan Rak i Jovica Pecija skupa otišli u Ledenice te će predstavljati veliko pojačanje za taj klub. Za novi klub u ovoj ligi, ekipi Povile, veliko pojačanje biti će Ivano Rajačić Muža koji će za njih nastupati na dvojnu registraciju.

I u klubovima drugih županijskih liga nije bilo dosadno za vrijeme prijelaznog roka. Kandidaturu za prvaka u zapadnoj skupini istaknuli su Grbci koji su u svoje redove doveli Sinišu Lenca iz Lučkog Radnika te Renata Gojkovića iz Halubjana. U Poljane je iz Lovrana došao Niko Žiganto, dok je klub napustio Ivo Žigulić koji je još jednom otišao u Lovran. U istočnoj skupini „doma" se je vratio i Dario Bujan, koji se u Kostrenu vraća iz Lučkog radnika, dok se na Trsat vraćaju Ivica Vrbeta i Franjo Mršić iz Brajde.

Velika borba mogla bi se za prvaka voditi u 3. županijskoj ligi-zapad, gdje se kao kandidati za naslov svakako nameću Marinići koji su u svoje redove doveli Čirjaka i Dema iz Kastva te Kristijana Benaša iz Halubjana, dok će na dvojnu registraciju za Mariniće igrati mladi dvojac David Pekar (Sv.Rok-Klana) i Fran Kusturin (Kastav). U ovom rangu ove će sezone nastupati i Lučki radnik, koji je odustao od nastupa u 1. HBL-sjever. Nikako ne treba otpisati tu ekipu u kojoj igraju „stari lisci" poput Dragi Jukića i Ante Buterina. U istočnoj skupini kao izgledni favorit za naslov nameće se ekipa Križišća, koja je i prošle sezone osvojila najviše bodova u ligi, no zbog startnih -9 bodova nisu uspjeli do prvog mjesta. Ove sezone biti će još pojačani i za talentiranog Luku Dorića, koji je i prošle sezone u dresu prvoligaša Lučkog Radnika pokazivao odlične igre.

Također, sa svojim natjecanjem započinju i klubovi u međuopćinskoj i ženskoj županijskoj ligi. U međuopćinskoj ligi se natječe samo pet klubova, dok u ženskoj županijskoj imamo već standardnih šest klubova.

BS PGŽ svim natjecateljima i natjecateljicama, voditeljima i sucima želi puno sreće te mirnu i korektnu igru.  

 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više