Juniori "Svetog Jakova" treći na Final fouru

Juniori

U boćarskom centru Podvežica u Rijeci dana 14. i 15. rujna 2024. održan je završni turnir Kupa europskih prvaka u boćanju za juniore (U18). Natjecanje se trebalo održati na boćalištu u Jadranovu, međutim zbog loših vremenskih uvjeta organizatori iz BK "Sveti Jakov" bili su primorani natjecanje preseliti u dvoranu.
Na Final four-u najboljih juniorskih boćarskih ekipa Europe nastupili su predstavnici Italije (Bocciofila La Perosina A.S.D), Francuske (Sport Boules Aubenas), Slovenije (Balinarsko društvo "Kozlek") i Hrvatske (Boćarski klub "Sveti Jakov" Jadranovo).
Naslov prvaka pripao je Talijanima koji su pobijedili u sve tri utakmice, drugi su bili Francuzi, juniori "Svetog Jakova" treći, a Slovenci četvrti.
Jakovari su loše otvorili natjecanje u subotu ujutro što ih je koštalo visokog poraza protiv Francuza. Bolje je bilo poslijepodne kad su bili blizu pozitivnom rezultatu protiv Talijana, ali ipak nisu uspjeli. U zadnjoj utakmici protiv Slovenaca ispustili su pobjedu u samoj završnici i odigrali neodlučeno. Juniori "Svetog Jakova" su tako nakon dva uzastopna osvajanja naslova prvaka naslov predali Talijanima iz Perosine.
Treba istaknuti veliki organizacijski posao oko ovog natjecanja koji su uspješno odradili članovi Boćarskog kluba "Sveti Jakov". Svi su gosti otišli vrlo zadovoljni gostoprimstvom, jedino ostaje žal zbog lošeg vremena, no na to se nije moglo utjecati.

Za "Sveti Jakov" su igrali: Leon BrnićAdrian ŠipekLuka Tus, Luka TomićPetar Saftić, Ema Maršanić Ana Stančić, dok su Marcel Grbčić i Matej Brnić bili u pričuvi. Juniore je vodio Kristijan Šipek.

1. kolo: SVETI JAKOV – AUBENAS  6:14
Brzinsko štafetno izbijanje (0:2): Adrian Šipek, Luka Tus – Loick Nury, Jules Arnaud  39/57:44/55; Precizno izbijanje (0:6): Petar Saftić – Hugo Vernet  7:14; Ema Maršanić – Stecy Leyral 10:13; Adrian Šipek – Nicolas Valentin  17:20; Brzinsko izbijanje (2:2): Luka Tus – Jules Arnaud  27/46:42/46; Adrian Šipek – Loick Nury  36/48:32/46; Parovi (2:0): Luka Tomić, Petar Saftić – C. Conte, Hugo Vernet  9:8; Parovi (0:2): Leon Brnić, Luka Tus – Jules Arnaud, Nicolas Valentin  3:9; Pojedinačno klasično (2:0): Adrian Šipek – Loick Nury  13:1; Pojedinačno klasično (0:2): Ema Maršanić – Stecy Leyral  7:9.

LA PEROSINA – KOZLEK  15:5

2. kolo: LA PEROSINA - SVETI JAKOV  12:8
Brzinsko štafetno izbijanje (2:0): Diego Verganti, Francesco Costa – Adrian Šipek, Luka Tus 52/58:43/56; Precizno izbijanje (2:4): Marco Galliamo – Petar Saftić  4:7; Valentina Oleastro – Ema Maršanić  11:14; Santo Bevilaqua – Adrian Šipek 21:17; Brzinsko izbijanje (4:0): Francesco Costa – Luka Tus  36/48:29/45; Diego Verganati – Adrian Šipek  46/50:40/48; Parovi (0:2): Francesco Costa, Valentina Oleastro – Petar Saftić, Luka Tomić  3:13; Parovi (2:0): Diego Verganati, Marco Galliamo – Leon Brnić, Ema Maršanić 10:8; Pojedinačno klasično (0:2): Santo Bevilaqua – Adrian Šipek  6:13; Pojedinačno klasično (2:0): Arianna Falletti – Ana Stančić  11:6.

AUBENAS – KOZLEK  11:9

3. kolo: SVETI JAKOV – KOZLEK  10:10
Brzinsko štafetno izbijanje (0:2): Adrian Šipek, Ema Maršanić – Anže Moličnik, Jan Kreševič  42/54:45/56; Precizno izbijanje (6:0): Petar Saftić – Žiga Moličnik  11:9; Ema Maršanić – Neža Bobnar  9:8; Adrian Šipek – Anže Moličnik 26:21; Brzinsko izbijanje (2:2): Luka Tus – Žiga Moličnik  31/45:34/46; Adrian Šipek – Anže Moličnik 37/47:28/45; Parovi (0:2): Luka Tomić, Petar Saftić  - Žiga Moličnik, Luka Hrenovec 8:9; Parovi (0:2): Luka Brnić, Luka Tus – Jan Kreševič, Karin Šmit 3:9; Pojedinačno klasično (2:0): Adrian Šipek – Anže Moličnik  12:8; Pojedinačno klasično (0:2): Ana Stančić – Neža Bobnar 6:7.

LA PEROSINA – AUBENAS  16:4

Poredak: