Jelovici 1.mjesto u preciznom izbijanju na 16.trofeju Emilie Terrier

Hrvatska boćarska reprezentacija u sastavu Nives Jelovica i Ria Vojković (Pula) te Marin Ćubela (Biston) i Karlo Šaban (Sv. Jakov) predvođeni  izbornikom muške reprezentacije do 23 godine Tomislavom Kolobarićem nastupila je na 16. međunarodnom turniru "Trofej Emile Terrier" koji se održavao 24. i 25. lipnja u francuskom gradići Satolas et Bounce.

Jelovica je osvojila 1. mjesto u preciznom izbijanju, a na putu do finala hrvatska reprezentativka se u polufinale plasirala kao prva, s ukupno 38 punata pogođenih u dvjema serijama (16 i 22).
U polufinalu bila je bolja od Francuskinje Anaelle Barazzutti s 24:21, a u finalu je pobijedila aktualnu dvostruku svjetsku prvakinju u ovoj disciplini, Turkinju Buket Ozturk 29:14.

U parovima Jelovica i Vojković zauzele su 4. mjesto.
U skupini su pobijedile s 13-1 aktualne europske prvakinje u paru, reprezentativke Turske, sestre İnci Ece Öztürk i Buket Öztürk dok su u četvrtfinalu bile također bolje s 13-1 od aktualne svjetske prvakinje u paru, Francesce Tornado Carlini te osvajačice srebrne medalje u preciznom na svjetskim igrama, Marike Depetris. Zaustavljene su u polufinalu s 10-7 od francuskih reprezentativki Coralie Rives i Annaelle Barazzutti.

U muškom dijelu natjecanja Marin Ćubela i Karlo Šaban nisu uspjeli u parovima proći skupinu.
Doživjeli su dva poraza od Brona, Mickaela Charveta i Davida Gomesa 10:9 te od CRO Lyona, Eddyja Chemarina i Baptiste Dumarchera 13:5.

Marin Ćubela nije uspio izboriti polufinale preciznog izbijanja jer je u dvjema kvalifikacijskim serijama osvojio ukupno 16 punata (7 i 9) što je bilo dovoljno tek za 6. mjesto od sedam natjecatelja.