EP: Pero Ćubela osvojio naslov prvaka Europe

Pero Ćubela - prvak Europe u discipl. krug

EP:  Pero Ćubela osvojio naslov prvaka Europe

Hrvatska boćarska reprezentacija se, sa netom završenog Europskog seniorskog prvenstva iz Gruda (BiH) koje se održavalo od 4. - 7. listopada 2023., vraća s jednim zlatom te po jednim srebrom i broncom.

Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se PERO ĆUBELA (Biston) u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Nakon šta je Pero osvojio zlatno odličje u istoj disciplini na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, titulu najboljeg uzima i na ovogodišnjem EP. U finalu je rezultatom 23:20 bio bolji od talijanskog predstavnika G.Graziana.

Karlo Šaban (Sv.Jakov-Jadranovo) i Marin Ćubela (Biston) osvojili su srebrnu medalju u disciplini par klasično dok su zlato uzeli Francuzi Belay-Molager koji su u finalu slavili rezultatom 5:7.

Luka Gašpar (Zrinjevac) osvojio je brončanu medalju u disciplini pojedinačno klasično, a prvakom Europe postao je Slovenac Jure Kozjek.

Bez medalja s EP-a vraćaju se Marino Milićević (Biston) koji je zauzeo 5. mjesto u disciplini brzinsko izbijanje a isto mjesto zauzeo je i u štafetnom izbijanju skupa s partnerom M.Ćubelom, te Joško Buterin (Pula) koji je zauzeo 11. mjesto u preciznom izbijanju. U sve tri prije navedene discipline naslove su osvojili francuski predstavnici – A.Chirat u brzinskom izbijanju, A.Chirat-F.Marsens u štafetnom izbijanju te S.Leiva Marcon u preciznom izbijanju.

Čestitke igračima i stručnom stožeru, izborniku V.Matetiću te pomoćnicima T.Kolobariću i M.Dodigu na novim medaljama.

Najuspješnija reprezentacija na ovom prvenstvu je reprezentacija Francuske sa osvojena četiri naslova Europskog prvaka – par klasično, precizno, brzinsko i štafetno izbijanje. Po jedno zlato osvojile su reprezentacija Slovenija - pojedinačno klasično, te Hrvatska – bližanje i izbijanje u krug. 

Prema vrijednosti osvojenih medalja u volo boćanju, u konkurenciji 17 zemalja, Hrvatska je zauzela četvrto mjesto.


Učinak hrvatske volo reprezentacije na EP-u u BiH:

Zlato Pero Ćubela (Biston) - bližanje i izbijanje u krug

Srebro Marin Ćubela (Biston) i Karlo Šaban (Sveti Jakov) – par klasično

Bronca Luka Gašpar  (Zrinjevac) - pojedinačno klasično

5.mjesto Marino Milićević (Biston) - brzinsko izbijanje

5.mjesto Marin Ćubela i Marino Milićević (oba Biston) - štafetno izbijanje

11. mjesto Joško Buterin (Pula) - precizno izbijanje

KONAČNI REDOSLIJED PO DISCIPLINAMA

Kompletni rezultati:

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

PAR KLASIČNO

POJEDINAČNO KLASIČNO

BRZINSKO IZBIJANJE

ŠTAFETNO IZBIJANJE

PRECIZNO IZBIJANJE



 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više