ABC četveroboj nacija za boćarice

Pobjednice ABC četveroboja - Hrvatska

ABC četveroboj nacija za boćarice

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija u sastavu Carrolina Bajrić, Nikol Belasić i Ira Nimčević (Čavle ŠB), Nives Jelovica, Ria Vojković I Ema Maršanić (Pula), predvođena izbornikom Čedom Vukelićem, osvojila je ABC četveroboj nacija, međunarodni ekipni reprezentativni turnir koji je proteklog vikenda, u subotu i nedjelju, 14. i 15. listopada 2023. odigran u slovenskoj Ajdovščini.

Pored očekivanih pobjeda nad Crnom Gorom i Srbijom, najbolje hrvatske boćarice presudnu pobjedu za osvajanje turnira ostvarile su nad domaćinom Slovenijom.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Vojković.

Od rezultata svakako valja izdvojiti da su Vojković i Bajrić u štafetnom izbijanju sa 43:37 pobijedile Slovenke Ninu Volčinu i Tadeju Petrič od kojih su nakom dodatne serije izbijanje izgubile u polufinalu prošlogodišnjeg (2022.) Europskog prvenstva u Ljubljani., te da je Vojković u bližanju i izbijanju u krug dobila aktualnu europsku prvakinju, Srpkinju Milicu Kolundžiju koja je ovom prigodom ostvarila zaista skroman rezultat, 22:11.

Rezultati:

1. kolo: Hrvatska - Srbija 11:3, Slovenija - Crna Gora 14:0

2. kolo: Slovenija - Hrvatska 6:8, Srbija - Crna Gora 10:4

3. kolo: Hrvatska - Crna Gora 12:2, Slovenija - Srbija 14:0

Poredak:

1. Hrvatska

2. Slovenija

3. Srbija

4. Crna Gora

Izvješća sa susreta možete preuzeti OVDJE


Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više