14. memorijalni turnir Denis Ravera u Monaku

Hrvatski reprezentativci - U15 / U18 / U23

14. memorijalni turnir Denis Ravera u Monaku

Hrvatske boćarske reprezentativke i reprezentativci osvojili su pet zlatnih i četiri srebrne medalje na 14. memorijalu Denis Ravera, jednom od najvećih svjetskih turnira za boćarice, mlađe seniore (U-23), juniore (U-18) i kadete (U-15) koji se od petka do nedjelje, 20. do 22. listopada 2023. odigravao u Monaku.

Hrvatski reprezentativci su tako u konkurenciji natjecatelja iz 14 zemalja, Francuske, Italije, Slovenije, Švicarske, Maroka, Slovačke, Turske, Bugarske, Portorika, Australije, Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Monka i Hrvatske, prema vrijednosti osvojenih medalja zauzeli 2. mjesto u poretku zemalja, iza Francuske koja je osvojila jedno zlato više. Turnir je i protekao u potpunoj dominaciji francuskih i hrvatskih boćara.

Kadeti (U15) Adrian Šipek i Luka Tus (Sveti Jakov-Jadranovo) su osvojili dva prva mjesta, u paru i štafeti, a A.Šipek i drugo mjesto u preciznom izbijanju.

Juniori (U18) Ivan Načinović (Vargon, Rijeka) i Žarko Jerčinović (Drivenik, Općina Vinodolska) osvojili su zlato u paru i srebro u štafeti, dok je Jerčinović osvojio srebro u preciznom izbijanju.

Mlađi seniori Filip Matijašić (Istra Poreč) i Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) okitili su se zlatnim odličjima u štafetnom izbijanju i srebrnim u parovima, dok je Gašpar osvojio zlatnu kolajnu u preciznom izbijanju.

U sastavu hrvatske delegacije koju je predvodio Vjekoslav Matetić, direktor reprezentacija, uz prije navedene igrače bile su još Ira Nimčević (Čavle ŠB) i Ema Maršanić (Pula) koje ni u jednoj disciplini nisu uspjele osvojiti jedno od prva dva mjesta, te izbornici Čedo Vukelić i Tomislav Kolobarić i pomoćni trener Dino Blečić.

Rezultate možete preuzeti na službenim mrežnim stranicama FIB-e na sljedećem linku Challenge international Denis Ravera